سه شنبه, 25 مهر 1396 ساعت 10:29

مرجع تایید سلامت میوه‌ها کیست؟

این مورد را ارزیابی کنید
(0 رای‌ها)

فاطمه صالحی:

عصر اقتصاد: رنگ کردن پرتقال باید با رنگ‌های خوراکی باشد.

مسوول پیگیری سلامت و بهداشت میوه و مرکبات مصرفی مردم کیست؟ بارها اعلام شده که میوه های رنگ شده برای جذب مشتری به بازار عرضه شده، که اگر رنگ خوراکی نباشد برای سلامت مصرف کنندگان زیان خواهد داشت. و حالا چه کسی باید به سلامت یا مضر بودن آنها را رسیدگی کند؟ وزارت بهداشت یا جهاد و کشاورزی؟

مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران گفت: مصرف کننده بیشتر به زرق و برق روی میوه‌ها توجه می‌کند و این اجبار ایجاد می‌شود که بخش خدمات با رنگ و ابزارآلات مختلف، میوه را براق نشان دهند.

محمدرضا شعبانی، مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص آغاز برداشت نارنگی پیش‌رس اظهار کرد: اولین برداشت ما نارنگی‌های پیش‌رس است که برداشت آن شروع شده است. در حال حاضر هم هوا مساعد برداشت است و نارنگی‌ها هم آب‌دار شده‌اند و هم به قند لازم رسیده‌اند، لذا حدود 20 روز است که برداشت آن را آغاز کرده‌ایم.

در این خصوص شمس الله شریعت نژاد عضو کمیسیون کشاوری گفت:مرکبات بخصوص پرتقال نرسیده مزه ترش مزه دارد و با رنگ آمیزی یک محصول بی کیفیت، خیانت بزرگی به مردم می شود و مردم اطمینان خود را در این خصوص از دست می دهند و سازمان غذا و دارو و وزارت جهاد کشاورزی هر دو مسئول نظارت و کنترل کیفیت کالا را دارند و اگر مردم محصول غیر بهداشتی تغذیه کنند مسئولیت دارند.

وی ادامه داد: به نظر بنده اینها دلالانی هستند که فقط به  فکرمنافع خود هستند و تولید کننده به هیچ وجه چنین کای را انجام نمی دهد، وباید با گزارش و برخورد با این اقدامات اینگونه اعمال توقیف شود ومسئولین ذیربط نباید اجازه دهند این کار را با مردم انجام دهند چون مردم متخصص اینگونه امور نیستند و سازمان غذا و دارو و بهداشت ووزارت جهاد کشاورزی که در این زمینه تحصیل کرده اند و وظیفه برخورد با مصوبین اینگونه اعمال را دارند تا برای دیگران درسی شود تا دیگر اینگونه مسائل دیده نشود و قطعا این موضوع پی گیری می شود.

عباس پاپی زاده عضو کمیسیون کشاورزی ر این رابطه گفت:من موافق رنگ آمیزی نیستم، به نظر بنده مصرف کننده باید محصول سالم تحویل بگیرد که ظاهر آن با کیفیت کلی آن مطابقت داشته باشد، ما در کشاورزی بحث بسته بندی بصورتیکه چین محصول به صورت بازار پسند باشد را داریم ولی بحث رنگ آمیزی بصورتیکه مصرف کننده در انتخاب به اشتباه بیافتد نه به لحاظ قانونی و نه به لحاظ شرعی درست نیست.

وی ادامه داد:شرکت های بسته بندی و طبقه بندی مصوب اینگونه مسائل هستند وبا تغییر رنگ میوه و فروش ان به مردم غش در معامله است.

وی خاطر نشان کرد:حقوق مصرف کننده باید رعایت شود و مصرف کننده محصولی واقعی را تحویل بگیرد و با اطلاعات دقیق و واقعی محصول مورد نظر خود را انتخاب کندو سازمان غذا و دارو باید به کیفیت محصولات کشاورزی نظارت بیشتری داشته باشد .

شعبانی افزود: 20 درصد از محصول نارنگی پیش‌رس برداشت شده که حدود 120 هزار تن پیش‌بینی این نوع نارنگی را داریم اما در مجموع بیش از 600 هزار تن نارنگی داریم و بخش نارنگی‌های اونشو از اوایل آبان برداشت خواهد شد.

شعبانی در رابطه با برداشت پرتقال خاطر نشان کرد: پرتقال‌های ناولینای پیش‌رس هم به زودی به بازار عرضه خواهند شد اما کشاورزان به خاطر ترس از سرمازدگی و خسارت که سال گذشته محصول پرتقال را از بین برد، پرتقال‌های تامسون را هم با وجود کم آب بودن و نداشتن طعم خوب برداشت کرده‌ و راهی بازار کرده‌اند. امیدواریم از لحاظ سرما و آب و هوا امسال مشکلی نداشته باشیم.

 وی افزود: سال گذشته مجموعا حدود 3 هزار میلیارد تومان خسارت برآورد شده است.

مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران پیش‌بینی کرد: برداشت امسال مرکبات در مازندران بیش از 2.5 میلیون تن پیش‌بینی شده که شامل؛ نارنج، نارنگی، پرتقال، لیمو و انواع مرکبات خواهد شد که این رقم در صورتی است که مانند سال گذشته سرمازدگی محصولات را از بین نبرد.

شعبانی در خصوص خبر رنگ کردن مرکبات و عرضه به بازار تشریح کرد: ما استانداردهایی در این زمینه داریم که اجازه این کار را به باغداران می‌دهد که بیشتر در پرتقال‌ها این اتفاق می‌افتد. پرتقال را برای نمای زیباتر و جاذبه بیشتر در یک فرایندی رنگ‌آمیزی می‌کنند. رنگ نارنگی به خاطر پوست نازک،  زودتر تغییر می‌کند. به همین دلیل دست‌کاری نمی‌شود اما این فرآیند برروی پرتقال‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: ما در این بخش استاندارهایی را داریم که اگر رعایت کنند مشکلی پیش نمی‌آید اما متاسفانه این استانداردها رعایت نمی‌شود و برخی میوه‌های ما را پس از رنگ‌آوری به بازار عرضه می کنند. اگر بشود این میوه‌ها را با رنگ طبیعی خود وارد بازار کنیم و مردم هم از این میوه ها استقبال کنند بهتر است اما مصرف کننده بیشتر به زرق و برق روی میوه‌ها توجه می‌کند و این اجبار را ایجاد می‌کند که بخش خدمات با رنگ و ابزارآلات مختلف، میوه را براق نشان دهند.

مدیر عامل اتحادیه باغداران مازندران در ادامه تصریح کرد: اگر نوع نگاه مصرف کننده درست شود میوه به صورت طبیعی به بازار عرضه خواهد شد.

شعبانی در پایان گفت: ما جلسات مختلفی در این زمینه تشکیل داده‌ایم و تدابیری اندیشیده‌ایم و از همکارانمان در بخش سورتینگ خواسته‌ایم طبق استانداردها رفتار کنند و از رنگ کردن میوه ها اجتناب کنند و در صورتی که مجبور به این کار شدند از رنگ‌های خوراکی برای این کار استفاده کنند تا مشکلی برای مصرف‌کنندگان ایجاد نشود.

خواندن 214 دفعه

نظر دادن

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

جدیدترین عناوین

نشر مطالب با ذکر نام پایگاه خبری عصر اقتصاد بلامانع است. عصر اقتصاد مسئولیت مطالب از سایر منابع را عهده دار نمی باشد. 1395